Kools Auto's

Eindhoven
 

Beste klant,
Vanwege de Corona uitbraak zijn door de overheid verregaande voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen genomen. Uiteraard respecteren we die en houden wij ons aan de voorschriften van RIVM. Wij zijn gewoon geopend maar zoals altijd op afspraak.

update: 18 maart 2020. 

Kools Auto's is in 2019 opgericht door Vincent Kools (1970) en gevestigd in Eindhoven. Een jong bedrijf met een schat aan ervaring. Graag stelt Vincent zich aan u voor.

"Van 1987 tot 1989 heb ik de IVA in Driebergen doorlopen en succesvol afgerond. Ik begon mijn loopbaan in die tijd als stagiair in de showroom bij een Ford dealer. 17 jaar jong, nog zonder rijbewijs en zo groen als gras. Het vak als autoverkoper leerde ik van mijn ervaren collega's en al snel verkocht ik mijn eerste occasion. Omdat ik mij niet alleen op het verkoopvak wilde richten maar bredere ervaring wilde opdoen ben ik na mijn militaire diensttijd gestart als operationeel medewerker bij een grote auto-leasemaatschappij. Als technisch-operationeel medewerker kwam ik veel in contact met dealerbedrijven en leerde ik over de after-sales kant van het autovak. Een aantal jaar later heb ik namens de leasemaatschappij een zakelijk autoverhuurbedrijf opgezet. Met deze nieuwe ervaring kwam ik in contact met een lokale autoverhuurder waar naast personenwagens ook kampeerauto's verhuurd werden. Daarnaast importeerden wij nieuwe kampeerauto's uit Duitsland, Frankrijk en Italië voor verkoop op de Nederlandse markt. Gaandeweg rolde ik weer in het verkoopvak en na enkele jaren werd ik verantwoordelijk voor de verkoop en uiteindelijk vestigingsmanager bij eenToyota-dealer. Na overname door een grote dealerholding werd ik gevraagd om namens hen de dealeractiviteiten voor voor een nieuw verworven dealerschap op te zetten. In deze functie groeide ik naar merkverantwoordelijke voor  2 merken en voor 3 vestigingen. Na een aantal intensieve jaren besloot ik me meer te gaan richten op mijn voorliefde voor occasions en ben ik als occasionmanager aangesteld voor een grote dealerholding in Limburg en Brabant. 

Inmiddels zijn we 30 jaar gevorderd in mijn loopbaan en is het tijd om mijn ervaring in sales, import, after-sales en occasionmanagement aan te wenden voor wat ik het allerleukste vind: 'Echte' auto's verkopen aan de eindgebruiker. Ik haal de meeste voldoening uit het tevreden stellen van mijn klanten. Daar doe ik heel veel voor. Ik probeer me altijd in de positie van de klant te verplaatsen met de gedachte "hoe zou ik deze dienstverlening zelf ervaren? Zou ik 100% tevreden zijn met deze auto?" Want mijn bedrijf heeft alleen bestaansrecht als de klant tevreden is. "

Kools Auto's is actief in binnen- en buitenland om kwaliteitsauto's in te kopen. Om te zorgen dat deze auto's spic en span worden afgeleverd hebben wij een samenwerkingsverband met een lokale garagehouder die het rijklaar maken, de benodigde reparaties, het onderhoud en de APK's verzorgt. 

Als u tevreden bent over onze dienstverlening; zegt het voort. Bent u niet tevreden, dan vinden wij dat erg jammer en hopen dat u dan contact met ons opneemt. Een berichtje op onze contactpagina volstaat; wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ons aanbod

De auto's die Kools Auto's aanbiedt zijn aangekocht uit ons nationale en internationale netwerk. Door onze tientallen jaren ervaring hebben wij een groot aantal inkoopkanalen en zijn wij zeer goed in staat om ons aanbod af te stemmen op de vraag in de markt. Zo spelen we in op de enorme vraag naar youngtimers maar bieden we ook andere kwaliteitsauto's aan van een jongere leeftijd. Rijplezier staat voorop. Wij hebben de voorkeur voor wat in onze branche "echte auto's" heet. Dat betekent dat u, als u 's morgens naar uw werk gaat, zich verheugt op de rit die u gaat maken. Of gewoon lekker toeren in het weekend. En dat allemaal voor een betaalbare prijs.

Youngtimers

Een youngtimer is een auto van 15 jaar of ouder. Dit geldt ook voor auto's die uit het buitenland komen en geïmporteerd worden. Deze auto's krijgen een nieuw kenteken, maar de RDW neemt de leeftijd over van de eerste tenaamstelling in het land van herkomst.

Een youngtimer is voor de zakelijke rijder (ook zzp!) fiscaal aantrekkelijk omdat u een bijtelling moet betalen over de werkelijke waarde van de auto en niet over de cataloguswaarde. Het percentage is wel hoger, namelijk (maximaal) 35%. Voor zo'n € 100 aan bijtelling per maand rijdt u een geweldige auto. 

Als voorbeeld. U rijdt een Audi A8 van € 120.000. Deze auto kost u (bij een nieuwe auto) ruim € 1.000 netto bijtelling per maand. Als de Audi A8 minimaal 15 jaar oud is, kost deze auto nog ca. € 8.000, deze auto kost u dan nog € 120 per maand.

Toelichting:

  • Nieuwe Audi A8: € 120.000 x 21% bijtelling = € 25.200 x 52% (IB-tarief) = € 13.103 per jaar (€ 1.092) per maand). Bij een tarief van 36% is dit € 756 per maand.
  • 15 Jaar oude Audi A8: € 8.000 x 35% = € 2.800 x 52% (IB-tarief) = € 1.456 per jaar (€ 121 per maand). Bij een tarief van 36% is dit € 84 per maand.

Een Volvo V40 (cataloguswaarde € 25.000) kost per maand ongeveer € 230, u kunt dus - qua bijtelling - beter een 15 jaar oude Jaguar of Audi kopen.

Klik hier voor een linkje naar de site van de belastingdienst.


Onderstaand artikel verscheen op 3 februari 2020 in AutoWeek:

DE YOUNGTIMER EN DE FISCUS

De enorme verkoopboost van elektro­auto’s afgelopen jaar beheerste het nieuws, maar een andere ontwikkeling is minstens zo nieuwswaardig!

…….

Er is echter een andere ontwikkeling die veel harder gaat: de veroudering van het Nederlandse wagenpark. Inmiddels is maar liefst 23 procent van de auto’s in Nederland (2 miljoen stuks) al ouder dan vijftien jaar. Dat was tien jaar geleden nog 12 procent. Voor zaken als milieu en veiligheid is dit geen goede ontwikkeling: nieuwe auto’s zijn in beginsel altijd zuiniger, schoner en veiliger dan modellen van 15 jaar oud. Zeker als we kijken naar zaken als fijnstof en NOx (erg belangrijk in deze stikstofcrisistijden) scheelt dat echt een slok op een borrel. Na Dieselgate zijn de homologatiecontroles op nieuwe dieselauto’s zeer streng en wordt de Real Driving Emissions of RDE gebruikt om te meten wat de auto daad­werkelijk uitstoot aan onder meer NOx.

……..

Voor zakelijke rijders is er nog een extra voordeel: voor auto’s van 15 jaar en ouder hoef je geen 22 procent bijtelling meer te rekenen over de nieuwprijs, maar 35 procent over de dagwaarde. Zo kost een mooie BMW 520i uit 2004 met 150.000 km op de teller € 9.500, dat is € 108 netto bijtelling per maand. Je betaalt evenveel voor een nieuwe Hyundai i10 van € 15.000. Niet zo gek dus dat de youngtimer een hoge vlucht neemt. Aan de occasionprijzen is dat al af te lezen. Een model van 15 jaar oud is vaak duurder dan een vergelijkbare auto van 13 of 14 jaar: vraag en aanbod. Veel mensen vrezen dat de overheid vanwege dit succes binnenkort het mes in die bijtellingregel zal zetten. Dit zou (hoewel niet ondenkbaar) extreem onterecht zijn. De youngtimer­regeling is anders dan bij EV’s nam elijk geen subsidie of stimuleringsmaatregel die je stopt bij te veel succes, maar een eerlijke fiscale behandeling op basis van het genoten privévoordeel dat moet worden belast.

…….

Deze column verscheen eerder in AutoWeek nummer 4. Voor het volledige artikel klik hier


Inruilen

Heeft u de auto van uw keuze gevonden bij Kools Auto's? Dat is heel mooi! Maar misschien wilt u uw huidige auto bij ons inruilen. Als u alvorens naar ons bedrijf te komen een indicatie wilt hebben van de inruilwaarde dan kunt u dit per email opvragen: info@koolsautos.nl. Vermeld u svp het kentekennummer van de auto, de kilometerstand en voegt u enkele foto's toe van de auto. Als de auto gebreken of schades heeft horen we dat uiteraard graag. In sommige gevallen is het moeilijk om een inruilprijs op afstand te bepalen en kunnen wij u vragen om de auto te laten zien. Onze inruilprijzen zijn gebaseerd op gangbare handelsprijzen.